Pasta Carbonara - geheim recept
Gisteren hebben we nog eens op de klassieke manier spaghetti carbonara gemaakt voor ons zelf nu de pasta foodtruck even on hold staat.
Ons recept gaat als volgt voor 2 personen:
5 eierdooiers goed klutsen met 1 eiwit. Veel geraspte parmasaanse kaas er bij doen. Ondertussen laat je je zwarte peperbolletjes roosteren op een hete pan. Je plet de zwarte peper nadien met een vijzel en doet dit bij de eitjes met kaas. Je laat dit alles even rusten dan. Je bakt je panchetta (neem maar genoeg) aan en laat dit niet te hard bakken. Het water van je spaghetti kookt ondertussen dus kan je de pasta erbij doen. Aan je kookwater voeg je zout en een beetje olijfolie toe. Eenmaal je pasta klaar is giet je deze af en hou je van het kookwater 1 koffietas over. In de kom van de pasta doe je een bodempje witte wijn die je op het warme vuur laat staan. Je afgegoten spaghetti doe je terug in de kom met de witte wijn samen met de eiren en de gebakken panchetta. Je roert goed om, doet er dat tasje kookvocht bij en roert nog eens goed om. Dit alles op een warm vuur. Afkruiden naar smaak met de extra gegrillede zwarte peper en klaar is die heerlijke authenieke pasta carbonara. Laat het je smaken!
Pasta Republic foodtruck - Good Pasta Unites Us -